6 Responses to “TERKINI”


  1. Disember 11, 2008 at 11:46 am

    Team 5369 ada berita terkini….

  2. Disember 11, 2008 at 11:56 am

    bile pelancongan sdyney akan dilaksanakan..?

  3. Februari 1, 2009 at 1:08 am

    Buat tatapan orang melayu hebat..
    ( BERSAMBUNG LAGI NANTI…)

  4. Februari 12, 2009 at 6:12 pm

    Helllooo my frienddddddddddd… what’s up semua usahawan.. ada sikit info. Kalau boleh jgn lepaskan peluang pada bulan 3 ini MAJLIS MAKAN MLM DAN PENGANUGERAHAN DIAMOND 28/3 PUKUL 7 SAMPAI TGH MLM. Berkumpul di B B K bertolak pukul 6 ptg. Solat maghrib disana. Bagi leader2 jgn lupa setiap leader klu boleh bawaklah SEORG bakal pemimpin anda. “JGNLAH BAWAK BUAH AJE..BAWAKLAH BUAH-BUAHAN. TIKET HANYALAH 100 RINGGIT sajaaa…murah, siap makan…ada hadiah lagi. Jika kita menganggap HAI-O landasan masa depan kita..jangan jadi KERA dok sorang-sorang..ada aktiviti!!! JOINT…!!! jangan berlengah lagi.. kasi halo sama DDM YUNUS 019-2665369 and sama saya PEMIMPIN ZAIFUL 019-2625369..KITA DAH BOOKING 1 TABLE 12 ORANG UNTUK GROUP 5369 B B K… So jgn lupa ini msj…..wasalam…..

  5. Februari 12, 2009 at 7:32 pm

    (dari sambungan) buat orang melayu yang hebat…
    Melayu…melayu…apa ada pada melayu..em… MIM – MALAS
    LAM – LALAI
    YA – YE YE
    WAU – WAS WAS…
    ANDA DIKELOMPOK YANG MANA????? Nak tahu..? teruskan membaca..
    Acapkali kita mengeluh tentang pelbagai situasi yang mendatang pada kita, tapi tahukah akan kita bila kita diduga sesuatu, apa yang kita lafaz…DAH TAKDIR..ewah-ewah..seronoknyaaa salahkan takdir. PERCAYALAH… Allah tidak pernah menghantar perkara yang buruk-buruk pada kita melainkan kita yang nk… contoh..bila kita dok tengah bulan takdak duit.. apa kita cakap..”mana nk cukup, potong tu potong ni, ni je balance aku ada..” la..cian..
    Kita ni dah ada AKAL, cuba gunakan dengan berhemah.. bukan tak tahu.. gaji tu memang tiap2 tahun naik 60 hingga 80 hinggit.. mana nk cukup. Tapi kita ni dok lagi pakai AKAL beku kita ni..mcm kambinglah..kambing ada otak, kita pun ada tapi bezanya kita ni ada AKAI….PAKAILAH.. So, bila dah tahu perkara yang sama akan berlaku..UBAHLAH..jgn kita tergolong di FAKTA yang pertama..M A L A S…so, bertindaklah ek…

    KEPADA PEMIMPIN YANG DAH BERSAMA GROUP 5369 B B K…
    Ini coretan khusus buat yang dah didalam Hai-O tapi dok LEEENAAAA..diulit masalah…
    Hangpa semua pi mana??? Jgnlah jadi “PEROGOL BERSIRI” dah main..lariii.. pastu biarkan anak tak berbapa..CHE’ NK TAHULAH.. MASA AWAL2 MASUK HAI-O NI AGAK2 LAH APA TUJUANNYA EK..bagi upline hangpa kaya ye…TQ TAK TERHINGGA…MACIH… MACIH…janganlah letak kan diri anda dikategori fakta yang ke 2 iaitu L A L A I… kalau sibuk sangat pun takkan lah seminggu sekali tak boleh jumpa.. kalau kita ni betul sibuk TAPI KAYA takpe jugak..tapi che’ tengok saaammaaaa… aje.. cian. Hangpa ni betul2 bagi cina kaya lah.. inilah dia PEMIMPIN CONTOH..CEMERLANG!! DAK PUN.. GEMILANG!! MALAPPP JE.. TERBILANG!! HAMPEH…kuang kuang kuang..

    KEPADA PEMIMPIN YANG SEDANG AGRESIF BERSAMA GROUP 5369 B B K…
    Hangpa yang dok aktif ni jgn lah lupa pulak..ada upline ka.. takdak ka.. SEMAT DI DALAM HATI.. LANGGARRRR DEPA… jgn tunggu.. rugi.. kalau anda berniaga besar pun, insyaAllah cek bukan atas nama depa..INGAT TU.. kalau hangpa takdak duit pun upline hang tak bagi duit.. so kena paham.. ini meniaga INDEPENDENCE.. MASING-MASING, SENDIRI-SENDIRI..jgn letakkan diri anda di kelompok yang ke EMPAT..W A S – W A S..ada paham…TQ

    KEPADA PEMIMPIN YANG DAH S M BERSAMA GROUP 5369 B B K…
    Ohh… dok buat pa tu.. dapat cek 4700 takkan dah puas kut.. Hangpa nk dok kat kelompok ke TIGA ka?? Y E – Y E… awal2 je hangat.. pastu.. cair.. awat.. apa pasai.. FIKIRKAN KATA-KATA DIBAWAH INI…
    HEBATKAH ANDA…? suatu ketika.. mak ayah kita baru kahwin.. pastu apa lagi.. terjadilah mlm pertama..dok hayak sana, dok hayak sini..entah mcm mana.. eh.. eh.. dah habis.. maka berenang-renanglah sperma didalam rahim ibu kita.. dalam berjuta-juta yang berenang..kita yang jadi..
    pastu terkeluarlah kita..TAK HEBATKAH KITA dapat melawan yang lain..pastu kedua ibubapa kita pun besarkan kita dengan penuh tanggungjawab.. kemudian dah besar, kita pun kerja.. kononnya
    nk jadi anak yang bertanggungjawab tapi hampeh… kita pun jadilah anak yang tak boleh brapa nk tanggung kedua ibubapa kita and tak boleh nk jawab bila mak bapak mintak duit.. pasai apa.. kononnya masuk HAI-O dulu nk ubah hidup.., bila berdepan dengan dugaan je.. dah tawar hati..
    HEBATKAH HANGPA.. tepuk dada tanyalah KARPAL SINGH…so pikirlah..jgn pikir lama sangat, nanti jadi second hand akal tu..k.
    So, dah habis mengarut dah, kalau ada pandangan.. bagi-bagilah..
    JANGAN LUPA BULAN TIGA… ADIOS.. dari saya PEMIMPIN ZAIFUL. WASALAM.

  6. Mei 22, 2009 at 6:40 pm

    Salam buat my frienddd….
    MELAYU BARU
    Cetusan yang diberi penekanan oleh salah seorang pemimpin melayu hebat. Hamba Allah yang mencetuskan idea perniagaan yang hebat sehinggakan kita perlu meletakkan rasa bersyukur kerana beliau telah menjadi perantaraan untuk menyalurkan rezeki dimuka bumi ini untuk kita raihkan bersama… TERIMA KASIH CDM MADON BIN BUYONG. Pada 2 dan 3hb mei 2009 yang lalu, lokasi Ilham Resort Port Dickson pemimpin ini sekali lagi membuka minda leader2 yang hebat agar berubah menjadi MELAYU BARU..

    Seolah-olah pengertian ini bersangkut paut dengan apa yang pernah saya tuliskan pada bulan 3 yang lalu. Memang melayu kita perlukan satu keberanian yang utuh. Beraninya lebih dari beraninya hantu. Sbb kita tahu, antu dia memang takde takut, tapi kita kenalah berani lebih dari hantu yang suka menganggu manusia..

    Impak meniaga ini yang masih belum sepenuhnya, membuatkan kita masih lagi berada dlm keadaan separuh sedar. Masih lagi terlunta-lunta mencari dimana kita harus meletakkan perniagaan ini.
    Masih takut untuk kedepan. Sebenarnya perubahan yang sebeginilah yang kita inginkan. Melayu baru bukanlah perkara yang benar2 baru untuk diperkatakan. Pada sekitar tujuh puluhan Tun Mahathir pernah mencetuskan idea sehinggakan beliau terpaksa meringkuk dalam tahanan isa dari nukilan beliau berkenaan MELAYU DLM DILEMA.

    Tetapi bagi kita yang sedang berusaha untuk menempuh kejayaan, takdelah sampai perlu kena tangkap. Cukuplah jika kita sedar bahawa laluan untuk kita berjaya telah disediakan.. tumpang je pun dah kira ok… jangan sampai lupa bahawa kita bukan pencetus.. jadi rasanya tak susahlah nak niaga ni kan… apa dia??? kita tumpang je.

    K my friendd.. kita jumpa dilain idea.. ingat.. kita kena jadi Melayu Baru bukan Melayu LESU…wasalam


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s




Disember 2016
M T W T F S S
« Aug    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Blog Stats

  • 5,966 hits

Kategori

Komen Terbaru

Flickr Photos

Nittele Tower in black and white

Buachaille Etive Mor

A Painting from Florence

More Photos

%d bloggers like this: